• Van der Schors, Surhuizum - 0512 - 35 17 33

De historie van Van der Schors

Beginsel van het loonbedrijf

Eind jaren 70, begin jaren 80, is de grondlegger van het loonbedrijf , Willem van der schors samen met zijn broer begonnen met hooipersen van kleine pakjes. Thuis op de boerderij waren beide broers samen met hun vader Simon werkzaam. Toen Willem 15 jaar jong was ging hij 2 dagen in de week naar school, en was hij actief op een boerenbedrijf in de omgeving van Surhuizum.

Na die periode werd hij grondwerker/ pijpfitter bij de firma ‘Hak in de gasleidingen’. Door de jaren 80 heen werdt zijn passie voor het loonwerk groter. Er werden er steeds meer machines aangeschaft, ook werden de tractoren voorzien van meerdere paardekrachten.

Samenwerking

Van der Schors werkt tegenwoordig samen met of voor bedrijven als; ‘Jansma en van Dijk’ en ‘Brouwer & Brouwer’, ook wordt hier wel personeel aan uitgeleend.

Hoe verder?

De toen nog oranje gekleurde Fiat’s waren al gauw een vertrouwd beeld in de omgeving in de vroege jaren 90. Willem hakte de knoop door en ging alleen fulltime verder met het loonbedrijf.

Willem maakte steeds weer de keuze om nieuwe investeringen te maken, zo kwam er in ’94, toen de mestinjectie verplicht werdt een nieuwe tank met zodebemester. Ook werdt er een grootpakpers aangeschaft, deze grote pakken werden met een schovel en wagens van het land gehaald. Naast het machinepark moest ook het personeelsbestand worden aangepast. Veel van deze landbouwmachinisten uit de jaren 90, zijn tegenwoordig nog steeds bij Van der Schors in dienst.

Om dat het loonwerk werdt uitgebreid naar grondverzet werden er halverwege de jaren ’90, twee combi-dumpers aangeschaft. Het duurde dan ook niet lang of de tweede shovel werdt aangeschaft, en de eerste mobiele kraan.

 

Aanbod

Sinds de laatste jaren kan er een compleet pakket worden aangeboden, en is het zo gek niet te bedenken of Van der Schors heeft er wel een machine voor, met goed opgeleid personeel. Dit kan variƫren van grashakselen tot mestaanwenden, kuilen met opraapwagens tot graslandverbetering.

Ook voor de levering van zand en grond, kraan en shovel-verhuur bent u bij Van der Schors aan het juiste adres.    [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]